tirsdag 12. januar 2010

Kampen om midtbanen


FKH kommer i årets tippeliga til å møte Per Ciljan, Kristoffer H., Eirik B., Magne H. og Henning H. Og mange flere. Midtbanekrigen kommer til å bli uhyre viktig. Spørsmålene er mange om hvordan komponere en midtbaneduo.

To hardtarbeidene og tacklingssterke? En kreativ og en som rydder unna ? To pasningssikre ?
Jeg tror nok muligheten er stor for at det blir rutinert haugesunder (ryddegutt- se bildet fra fkh.no) og mer slepen og kreativ finne som blir førstevalgene. Begge to, Trygve (trettifem i august) og spiller nummer 20, Juska har dessverre en skadehistorie som tilsier at andre kommer til å få muligheten.

Disse to har erfart nivået og kan bli duoen som kan stabilisere på nødvendig høyt nivå. Finnen er ukjent for meg, men noen av egenskapene hans som er trukket fram, gir grunn til optimisme. Trygve var oppløftende på et medgangslag i store deler av fjorårssesongen og med hans kloke og enkle håndtering av rolla, så tror jeg at han får plusset på antallet TL-kamper i CVen.

Av de som ligger i utfordrerheatet, er det naturlig å håpe at unge Mæland tar ytterligere steg. Med sine snart 21 år har han hatt fin stigning de siste årene. Likevel trenger han å luke bort litt "snmåguttfeil" før han er mann nok for Tippeligaen.

Dag Roar Ørsal er for offensiv for sentral midtbaneposisjon i FKH i en 4-4-2-formasjon. Han må bli en joker andre steder på banen. Men vi vet jo alle at en frekk og frisk Ørsal kan slå til glimtvis også på høyeste nivå i Norge.

Jarle Steinsland har fått ødelagt mye de siste årene. Tilbakekomsten til Haugesund ble nok langt fra forventet for tysværbuen. Er nok redd for at hans tog er i ferd med å forlate perrongen, men ingenting hadde gledet mer enn at han forble skadefri. En taklesterk og fanden-i-voldsk Jarle ville vært gull mot lettbente TL-bein.

Mr X - ikke se bort fra at det dukker opp en signering som kan yppe seg inn sentralt. Selv om det prates om spillere i andre posisjoner, så ikke vær for sikker.

Kanskje kommer Magnus Samuelsson tilbake igjen? Skader ikke å sjekke, Assa ;)

Ingen kommentarer: