onsdag 26. november 2008

Så 2007 !!

Gamlisser bruker mail. De digitalt innfødte synes det å skrive mail hører de gamle til. De unge i dag synes det går for seint når mail er kommunikasjonsredskapet, visst nok.

Blogg, twitter, msn, feisbukk - det er mulig å gå seg vill i jungelen. Det ser ut som om de unge lettere finner veien blant alle valgene. Jeg synes det er litt kult at disse youngsterne er så gode på dette, samtidig som at de plasserer oss voksne litt bak i køen. Vanligvis blir jeg provosert av litt for mye ungdomslig mot overfor "foreldregenerasjonen". Ikke når det gjelder IKT - der er jeg kun beundrende....litt misunnelig for at jeg ikke er digitalt innfødt!!

Det gamle Hellas

IKTprosjekt for tiden i 5b :

elevene har lest inn kort presentasjon av alle gudene fra det gamle Hellas og så har de funnet tegninger/bilder av disse gudene på nettet.

Vi skal så prøve å smelte sammen tegning og tale til en "gudelig seanse" i iMovie.

Ellers nærmer cd-innspillingen seg slutten, vi tar kanskje med en julesang og den som de liker aller best for tiden er faktisk "Do they know it's christmas". Den har de øvd mye på fram til foreldreforestillingen den 3.desember. Hjemme har de brukt YouTube kan de fortelle.

Årets låt..så langt

Det nærmer seg slutt på 08 og jeg har prøvd å finne årets låt. Jeg gleder meg til å ønske 102s lyttere godt nyttår og dette året tror jeg faktisk at jeg velger ganske annerledes enn tidligere år :

Rainmakers : Small circles, Haugesund Popensemble : Så deilig, Springsteen : Pay me money down, Finn Brothers med totalt ukjent låt - det var de jeg kom på i farten av sanger jeg har valgt.

I år blir det mot normalt, en synth-sang, av Las Vegas-bandet The Killers : Human

...i alle fall om valget hadde vært i dag ;)

goanimate.com

Animasjon er gøy. Jeg har for det meste brukt Stop Motion Pro og latt elever og egne barn lage korte snutter.

Nå har jeg fått vite om nettbasert animasjon og er vel rimelig hekta. Prøv ut goanimate.com og bli inspirert du også ;)