mandag 29. mars 2010

Påskemorgen slukker (noe av) sorgen


Det svinger fort i fotball. Genierklært uavgjortresultat i Bergen ble til en noe heldig poengdeling mot Godset før tippeligahverdagen virkelig viste seg i Skien i går.

Naive? Romantiske ? Jostein slenger ut at kanskje er spillerne ikke modne nok for oppgavene. Han vil ikke henge ut enkeltspillere, men gir krass kritikk til gruppa over at de ikke klarte å gjennomføre taktikken.

Spillerne forteller etter kampen at de visste hva som ventet, men at en likevel ble stående med lua i hånda når Kovacs og Bentley satte inn et ekstra gir.

Who's 2 blame?

Når 102's ekspert, Rune Lothe, teller opp, konkluderer han med at i 81 minutt og 48 sekunder er lagene på Skagerak Arena like gode.

De resterende 8.08 eier hjemmelaget og blåser inn fire mål. Det gjør de på ekte Odd-vis, slik laget gjorde ved flere anledninger i fjorårs-sesongen.

Hva ville angrepet til Odd vært uten Kovacs ble det spekulert i blant FKH-gutta i går. Naive drømmer i etterkant, kanskje ønsketenkning for returoppgjøret i Haugesund. For virkeligheten både foran, under og etter kamp i går var at ungareren var oppspillsfyrtårn og Fagermos gjennomtenkte angrepsfilosofi var viden kjent i forkant.

Var dermed FKH godt nok rustet til kampen i Skien ? Var det flere enn spillerne som var litt naive i forhold til hvordan poeng kunne plukkes med hjem ?

Jeg mener nei på det første og ja på det andre. For det er klare taktiske, defensive feil som gjør at Odd får tre av målene. Pozniak og Skjerve svimler litt på det første, Christensen må tåle kjeft på både to og tre og Mæland gjør småguttfeil på det fjerde. I forlengingen av midtbanespillernes feil klarer heller ikke midtstopperne å gjøre de taktisk kloke inngripene som kunne hindret mål.

Jostein og co må også ta ansvar på at det hele så litt spinkelt og naivt ut. Som "læregutter" må en kanskje våge å være mer kynisk på bortebane og ikke tro at en kan spille ut et hjemmelag som på eget kunstgress sopte inn poeng i fjor. Ironisk nok var det tidligere FKH-gutt Jone Samuelsen som sterkt bidro til at det var null-null ved pause. I det gamlingen Svindal Larsen entret matta, var snillismen begravet.

Jeg tror FKH må framstå mye mer defensivt orientert på bortebane. Kanskje spillere som Danske-Martin og Svenske-John bør hvile? Deres offensive fibre er en gave, men når all jobbing bakover er ulært blir det hard straff på øverste nivå. Vi har jo sett det før om åra, at FKH på bortebane til tider er vaklevorent.

Så alle mann i forsvar borte, mens hjemme kan en slippe mer løs og skape underholdning slik en gjorde mot Godset.

Hønefoss er neste motstander og der spiller Juska og Nicola fra start.

Hva tror du ?