fredag 16. juli 2010

Borte pyton, hjemme tryggest og best

Kaptein Per Morten Kristiansen sier til meg at det ikke er noen klare årsaker til at det ikke blir seier på bortebane. - Vi har prøvd ulike tilnærminger til kampene, vi har pratet ut om hva grunner til lite bortepoeng skyldes, men det hele handler om å nullstille. Vi er gode nok til å ta tre poengere også borte, lover den sympatiske østfoldingen.

Det virker som om spillerne har lekegrind-tilhørighet til Haugesund stadion og som om turen ut av trygge omgivelser tar selvtilliten fra FKH-spillerne. I alle fall i de fleste kampene. Den sprudlende og offensivt tenkende spillestilen virker å bli litt handlingslammet når vertskapet også er i samme båt.

Spillere som hjemme herjer, virker å slite med enkle handlinger borte (Pelu, Sørensen, Mæland). Sørum og Niko må bruke mer krefter på ikke-avsluttende situasjoner og de lenger bak blir smittet av at de foran ikke er seg selv og blir derfor litt urytmiske i sine inngripener.

Jeg har likevel sett lyspunkt også utenfor Haugesund. Både Molde og Stabæk skulle tapt sine hjemmekamper mot FKH og LSK ryktes å være heldige som fikk ett på Åråsen.
Nå møter FKH lag de har slått eller spilt uavgjort mot på hjemmebane i serien. Kanskje det er den bagasjen som er det lille medbrakte som skal til for at også bortepoengfangsten vokser fra de ensomme tre en har?

Godset er første hinder. Det ble uavgjort på "Gamlå" i innledningen på sesongen i en kamp der det skulle endt H. I cupkampen tidligere i juli sier ryktene at FKH ikke virket "påskrudd".
Kunstgress, Nordkvelle og Pedersen og den ferske cupflausen sier meg at det blir H på søndag.

......men optimisten i meg sier at Jarle Steinsland blir matchvinner etter en corner. Følg oss på 102 fra klokka 17 på søndag. I timen før kampstart utleverer PMK noen av sine lagkamerater i tenkte situasjoner i "Revolveren". Du kan også vinne to billetter til Vikingkampen om du kjenner igjen en kjent stemme.

Vi hørs!