torsdag 14. januar 2010

Skalp 1 i årets belte


Debutant Sørensen og spissutfordrer Pelu (bildet - tatt av Sommerbakk,HA) sørget for fin-fin start på 2010.
OK, ingen legger altfor mye i en seier midt i januar, men likevel. Som jeg skrev her om dagen, det gir mer selvtillit å vinne kamper framfor å tape dem.

For Brann sin del fortsetter helt sikkert murringen som har vokst seg større i Bergen. Steinar Nilsen har i følge TV2 fått kritikk for måten han leder laget på. Det prates om humørsvingninger og som assistent har den tidligere Milan-spilleren Rune Skarsfjord. Rune fikk også kritikk i sin tid for å ikke være ydmyk nok. Historier om spillere som fikk oppleve Skarsfjords sinne finnes. I pressen mellom de syv fjell spisses penner og historisk vet vi jo hva det betyr. Det hjelper ikke akkurat de to nordlendingene at media ikke er på samme lag. Blir spennende å se om de kommer seg rakrygget gjennom kritikken og får orden på de rødkledde. For FKH sin del kan vi jo håpe det først skjer i andre serierunde.

Når det gjelder det nyankomne tippeligalaget gir seieren i Bergen en god følelse. Helt sikkert vil Grindhaug med flere si at dette kun var en treningsøkt der resultatet betyr nada. At gjengen hadde vært like lystige på bussen vestover om Brann hadde vunnet. Men kjære FKH, bruk nå seieren for det den er verdt. Slå dere på brystet og fortell omverdenen at "Yes, we can". Bruk litt mer Obama-fraser og vær selvsikre som bare f. Et toppet Brann-lag er "skalpert" og fotball-Norge har fått et glimt av at det blir kamp om hvem som er Vestlandets beste lag i år. Jeg tror ikke at lillebror midt mellom storebrødrene (cupfinalelagene hører til Midt Norge i dag!) kommer høyest på tabellen når sesongen er over like før jul. Men midt i januar er FKH best!!

Når det gjelder svarene Jostein og Eirik fikk etter kampen, er jeg spent. Klarte backene å spille seg nærmere kontrakt ? Tror faktisk en av dem blir værende i byen.
Finnen og dansken - han første lagde mange frispark og var tøff, han andre skåret mål
Skjerve som midtstopper - vel, Huseklepp og co gikk målløse av banen - det er "proven quality"

Start og Sogndal - you're next!!

onsdag 13. januar 2010

Laget mot Brann


I morgen er det duket for spennende møte i Bergen. FKH tar turen oppover med avslappet holdning, i følge trener Grindhaug.
At nettopp Brann er motstander i serieåpningen bidrar vel til at begge lag vil være vage på hva en slik kamp har å si. I fotball handler det uansett om gode resultater - det gir selvtillit uansett hva man sier om viktighet.

Nå tror jeg at kampen i morgen nok blir en rotete affære og at både Nilsen/Skarsfjord og Grindhaug/Horneland er mest opptatt av detaljer. For FKH sin del handler det om følgende :

- prøvespillerne på backene - holder de mål ?
- Vegard Skjerve som midtstopper - et alternativ som fungerer?
- finnen og dansken - skjønner de FKH-måten å spille på ?
- unngå alvorlige skader

Jeg tror Brann vinner kampen i morgen, men knepent og litt ufortjent.
Jeg tror dette er laget som starter for FKH :

Per Morten
- Chris P - Vegard S-Trygve N- Jure T
- John P - Juska S - Eirik M - Jakob S -
Thomas S (bildet) og Niko D

og ikke minst at hjelpetrener Horneland kommer inn og får seg noen minutter, slik han holdt på i fjor vinter. Viktig å legge grunnlaget for FKH3-sesongen i 7.divisjon!!


..hva tror du ?

God kamp!

tirsdag 12. januar 2010

Kampen om midtbanen


FKH kommer i årets tippeliga til å møte Per Ciljan, Kristoffer H., Eirik B., Magne H. og Henning H. Og mange flere. Midtbanekrigen kommer til å bli uhyre viktig. Spørsmålene er mange om hvordan komponere en midtbaneduo.

To hardtarbeidene og tacklingssterke? En kreativ og en som rydder unna ? To pasningssikre ?
Jeg tror nok muligheten er stor for at det blir rutinert haugesunder (ryddegutt- se bildet fra fkh.no) og mer slepen og kreativ finne som blir førstevalgene. Begge to, Trygve (trettifem i august) og spiller nummer 20, Juska har dessverre en skadehistorie som tilsier at andre kommer til å få muligheten.

Disse to har erfart nivået og kan bli duoen som kan stabilisere på nødvendig høyt nivå. Finnen er ukjent for meg, men noen av egenskapene hans som er trukket fram, gir grunn til optimisme. Trygve var oppløftende på et medgangslag i store deler av fjorårssesongen og med hans kloke og enkle håndtering av rolla, så tror jeg at han får plusset på antallet TL-kamper i CVen.

Av de som ligger i utfordrerheatet, er det naturlig å håpe at unge Mæland tar ytterligere steg. Med sine snart 21 år har han hatt fin stigning de siste årene. Likevel trenger han å luke bort litt "snmåguttfeil" før han er mann nok for Tippeligaen.

Dag Roar Ørsal er for offensiv for sentral midtbaneposisjon i FKH i en 4-4-2-formasjon. Han må bli en joker andre steder på banen. Men vi vet jo alle at en frekk og frisk Ørsal kan slå til glimtvis også på høyeste nivå i Norge.

Jarle Steinsland har fått ødelagt mye de siste årene. Tilbakekomsten til Haugesund ble nok langt fra forventet for tysværbuen. Er nok redd for at hans tog er i ferd med å forlate perrongen, men ingenting hadde gledet mer enn at han forble skadefri. En taklesterk og fanden-i-voldsk Jarle ville vært gull mot lettbente TL-bein.

Mr X - ikke se bort fra at det dukker opp en signering som kan yppe seg inn sentralt. Selv om det prates om spillere i andre posisjoner, så ikke vær for sikker.

Kanskje kommer Magnus Samuelsson tilbake igjen? Skader ikke å sjekke, Assa ;)