fredag 1. januar 2010

FKH anno 1.januar


Selv om tippeligalaget FKH har trent sammen en stund, er det liksom nå TL2010 starter. Storm, Sandberg og Brandshaug er borte, mens det nordiske preger handelen : en finne og en danske som begge har slitt med å etablere seg i henholdsvis Trondheim og Skien.

Hønefoss og Kongsvinger er naturlige sammenligninger foran gjensynet med Tippeligaen for FKH.
Ved årsskiftet er det liten tvil om at det er stor forskjell på nykommerne.
Hønefoss har vært "flinkest i klassen" med to afrikanere fra Lyn samt Bolseth fra Sogndal mens Kongsvinger er dårligst av trioen. Det eneste der i gården er at Sylling Olsen har forlatt de dype skoger.

Selv om handelen ikke er over, er det ingen tvil om at alle tre lagene nok må finne flere forsterkninger. For HFK og FKH handler det først og fremst om stoppere, mens KIL nok må hente inn erfarne i alle ledd.

For Haugesund sin del har Helgeland ennå is i magen og jobber både nordisk og lenger ut i verden for å finne minst to stoppere som kan gå inn å gi fjorårets kaptein Tronseth kamp i midtforsvaret. Disse må det ikke gamles med. I en tippeliga kan en ikke bare ha noen som stanger der bak, en må ha fotballkloke hoder med fart for å unngå å bli totalt overkjørt.

Skjerve nevnes ellers som stoppercover og der tror jeg faktisk at han vil gjøre en stødigere jobb enn som back. Da blir spørsmålet om hvem som skal "eie" høyrebacken. Jeg tror både Trygve Nygård og Jarle Steinsland bør gå i seg selv og fundere kraftig på om ikke det er der de har mest å bidra med. På venstresiden er jo Våge Nilsen bankers.

Ser vi rett bak fireren er jo Per Morten Kristiansen en brukbar TL-keeper med Lars Øvernes som et OK cover. Hva som skjer med nederlenderen vet jeg ikke, men han forsvinner vel ut bakdøra nå i januar.

Senere i uka fokus på midtbane og angrep

2010?


Godt nyttår!

Siden bloggpraten min kun er knyttet til fotball og musikk,
her er stikkordsforventninger :

FOTBALL
  • FKH beholder plassen i Tippeligaen og slår minst ett av topp tre-lagene hjemme
  • Liverpool vinner FA-cupen
  • Vard OldBoys vinner the double og 39-åringen går rimelig skadefri gjennom sesongen
  • En utenlandstur til ny flott stadion (som San Siro i fjor-se bildet)
MUSIKK
  • Minst en stor konsertbegivenhet må oppleves live (som Springsteen i fjor)
  • Egetskrevet materiale spilles inn på demo

Da er jo ørsmå forventinger på et begrenset område i livet lagt ;)

Rock on!