onsdag 6. januar 2010

Brannmann Sam, Postmann Pat og.......


tremåneder-Tom. De to første har sine irriterende sanger som sønnen på min på to og et halvt stadig vekk synger på. Han tredje derimot mangler en signaturmelodi.

Jeg husker foredraget jeg var på med denne Tom. Dette var da FKH sist var i Tippeligaen og den korpulente mannen hadde ansvaret i Odd. Dette var da han var trofast over lengre tid.
Han har alltid vært flink å ordlegge seg og overbeviste meg om at måten han ledet laget på, var genial. Jeg så han da som en naturlig mann for RBK, etter at Eggen ville si takk og farvel.

Siden møte på Grand Hotell i Oslo, har jeg kun hatt sporadiske møter med Tom. Vi var på hils, men hver gang vi møttes var han kledd i nye farger. VIF, Sandefjord, Start, Viking, LSK, KIL og til slutt Fredrikstad. Det vil si, jeg fikk aldri sagt hei i FFK-perioden.

Siden han nok kommer til å få sparken i morgen, blir det vel heller ikke noe møte. Det store spørsmålet er derfor :

Hvorfor ble han ikke den nye Eggen ? Hvordan snudde den fornuftige Odd-treneren med fortid som radioreklameselger? Hvorfor hele tiden utro mot klubb etter klubb ? Hvorfor denne nærmest pyromanske higen etter stadig å brenne broer ?

Jeg har ikke noe svar. Ikke sikkert han selv heller har noe svar. Likevel, det må vel snart gå opp for mannen at han ikke kan ture fram slik han har gjort de seneste år. Selv om man ikke skal tro på alle rykter, hevdes det fra flere klubber at han la seg opp i hvilket vaskepulver materialforvalteren brukte til draktvask, hvilke pølser som skulle selges i stadionkiosken og han sparte ikke på "sinnkruttet" overfor noen - verken stjernespilleren, sliteren eller ballhenteren.

Om en går så inn for oppgaven at man glemmer at det er virkelige mennesker man jobber med, at det hele ikke bare er et dataspill, da er en dømt til å tape. Da hjelper det ikke at Tom er en av Norges beste på 4-3-3. Det nytter ikke at han er en drøm for oss i media der han leverer "punchlines" hele tiden.

Derfor er min oppfordring helt klar : Tom Nordlie må melde seg for NAV. Sesongarbeider. Kun 3 måneders opphold i hver bedrift. Slik slipper han å slite ut oppmenn, pensjonister, jentespillere og klubbdirektører. Da vet alle at han forsvinner ut porten etter 90 dager.

Vi mister en trenerpersonlighet når FFK omsider gjør det eneste rette, men vi redder mange av de frivillige rundt klubben i plankebyen. Det tror jeg er det aller beste - for alle involverte.

mandag 4. januar 2010

Det neste kjøpet


blir en midtstopper. Det er det ingen tvil om.

Tomislav Labudovic er på prøvespill og får skryt av Helgeland. Blir spennende om han fikser spurt- og kondistesten til milsluker Jensen. Viktig at kroaten er rask. Kan ikke få sagt det nok.

I følge sportssjefen kommer det også en gammel kjenning på besøk i neste uke - kan det være Lars Grorud ? Uansett har spilleren sett Haugesund stadion før. Vi får vente i spenning.

Jeg annonserte fokus på midtbane og framover, men det får vente.
For de siste dager har jeg tenkt en del på Vegard Skjerve (bildet) som midtstopper. Etter alle karusellturene hans i fjor på høyreback, blir jeg mer overbevist om at trønderen kan bli en hit som stopper.

Jamie C i Liverpool er vel et godt eksempel på at en midtstopper ikke nødvendigvis behersker å være nærmere sidelinja. Derfor håper jeg at det første stopperkjøpet drøyer så lenge at vi får se Vegard vise vei som høyre stopper i kampen mot Brann den 14.