torsdag 4. mars 2010

Er vi lurt?


Jeg fulgte med FKH-kampen på nett her om dagen. Da jeg så FKH-troppen mot Hønefoss, må jeg si at jeg følte meg lurt. Har Helgeland og Co hentet inn bøtter med spillere, sagt at de er blitt sendt hjem, men at sanneheten er kontrakt og leilighet både på Bakarøynå og på La Manga. Både Rios, Gbandi og Labudovic er visstnok FKH-spillere!

Les under og gjør opp din mening :

(hentet fra http://live.h-avis.no/fotball/live/)

Formasjon:

4-4-2

Keeper:

(1) Per Morten Kristiansen

Forsvar:

(-) Allan Olesen, (25) Are Tronseth, (18) Vegard Skjerve, (-) Chris Pozniak,

Midtbane:

(-) Jacob Sørensen, (5) Trygve Nygaard, (13) Eirik V. Mæland, (11) Tor Arne Andreassen,

Angrep:

(17) Dag Roar Ørsal, (6) Thomas Sørum,

Reserver:

(-) Snorre Askeland, (-) Beau Molenaar, (12) Lars Øvernes, (-) Jon Rios, (-) Erlend Drivenes, (2) Joakim Våge Nilsen, (8) Eirik Horneland, (7) Chris Gbandi, (-) Juska Savolainen, (9) Jarle Steinsland, (15) Alexander Stølaas, (-) Martin Christensen, (-) Vegard Agdestein, (-) Sabah Mukaber, (10) Djedje Victorien, (22) Sten Ove Eike, (16) John Pelu, (44) Nikola Djurdjic, (-) Tomislav Labudovic,

tirsdag 2. mars 2010

Captain Fantastic


Det finnes jo bare en Captain Fantastic! Stevie G er i en klasse for seg selv.

I FKH er det nå i sluttfasen på hvem som får bindet i årets tippeliga. Det skal visstnok stå mellom keeper Kristiansen, fjorårets mann Tronseth og midtbanekonkurrentene Nygård og Mæland.

Før jeg slenger ut hvem jeg tror får oppgaven, litt om hva det innebærer å bære bindet og HVOR viktig det er at man velger rett mann.

Å være den utvalgte sjefen er en ære. Det er også et godt bevis på at trenerne ser på deg som rimelig sikker på laget. Det innebærer et utvidet ansvar - både på og utenfor banen. Liten tvil om at den utvalgte kan forvente et bittelite ekstra mediatrykk - ikke minst fra en ikke altfor FKH-fokusert Oslo-presse. Alltid lett å slå av en prat med "Der Spielfuhrer". Mannen som til slutt velges må være en som pisker kompisene - i med-og motgang. Det nytter ikke å furte der i gården!

Jeg tror oppriktig at det ikke er veldig viktig med kapteinsvalget. Mange spillere er flinke å ta ansvar uten bind rundt armen. Faktisk har laget flere som kommer til å dra et slikt lass glimrende sammen med Grindhaugs mann. Juska er tøff i trynet, Thomas virker å ta tak utenfor banen med en fanden-i-voldsk innstilling samt som medieyndling og ingen tror vel at Tor Arne slapper av selv om han ikke er "the chosen one". Føler meg trygg på at uansett valg så får det ikke konsekvenser for poengfangsten :)

Hva så med kandidatene ?

Per Morten - sikker på laget, men ikke den som er mest høylytt på banen. Heller ikke den som stikker seg ut utenfor matta, men har rutine fra nivået.

Are - var kaptein i fjor. Om det handles er han ikke bankers på laget. Flink som talsmann, men mangler kanskje litt punch på banen. Ikke gunstig at han ikke umiddelbart fikk fortsette i jobben. Mistillit?

Eirik - har hatt bindet på forsesongen. Ingen umiddelbar sjefstype. Ung og urutinert. Ikke sikker på laget.

Trygve - mannen over tredve med bøtter av erfaring fra TL. Ikke lenge igjen av karrieren, så ikke et framtidsrettet valg. Knallhard på banen, rutinert off pitch. Om skadefri, sikker på laget.

For meg altså ikke vanskelig å velge. Gi Trygve oppgaven og han utfører til 20 i stil.

Hva tror du ?