torsdag 22. oktober 2009

Rypejakt


Hver høst de siste ti åra (minst) har jeg vært ute i Guds frie for å jakte ryper. Sammen med gode jaktkompiser (og lillebror) har jeg vandret på Sørøya utenfor Hammerfest, på Hardangervidda, i Setesdalen, flere øyer utenfor Tromsø samt visit i Sirdalen.

Mine absolutte høydepunkt har vært den vakre naturen, de lange turene med naturens musikk som erstatter til "hverdagens mas og knas"

Hvorfor disse svulstige ord om rypejakt ?

Jo, nå skal du høre. I år ble jeg hjemme. Det passet ikke for verken meg eller min lillebror. De andre hadde ei helg der ei rype ble totalfangsten langt ut i oktober.
Med så labert oppmøte i jaktlaget SPA (Skyter På Alt) og så liten fangst er konklusjonen soleklar :

til neste år....til neste år skal vi ta for oss....se opp alle ryper....

Jeg har rett og slett dårlig samvittighet - overfor mitt favorittfotballag - mitt eneste i denne verden. Jeg tar på meg all skyld. Hadde jeg tatt fjellskoa på, ladet hagla og vandret i fjellheimen hadde aldri dette skjedd.

FIRE TAP på rad!!! Det erstatter liksom meg på rypejakt det

FIRE RYPER UNNSLAPP!! Der bortimot alle jegere hadde plukket ned sin fangst hadde jeg elegant fordelt stål i fjellheimen, ikke i rypene.

Mitt elendige jakttalent er overført på Rafa og de røde. Greit nok er jeg ikke direkte involvert i det som skjer der vest. Men, likevel, jeg tar på meg all skyld. Lyskeskaden til Torres og Gerrard, at Lucas får spille så mye og at Carra nå er blitt for treig for PL.

....og så konkluderer jeg for Liverpool sin del, på samme måte som for SPA :

til neste år....til neste år skal vi ta for oss....se opp alle mann alle....