tirsdag 13. oktober 2009

Storm i FKH-glasset?


Jevnt som bare juling i toppen av Adeccoligaen. Hønefoss taper på overtid, de jagende bak vinner med ett mål. Pause i Oslo nå, 1-1 mellom Skeid og Kongsvinger. Alt ligger til rette for en thriller de siste tre serieomgangene.

Nygård signerer for enda ett år og alt virker å være fryd og gammen i Haugalandets flaggskip.
Eller er det det ?

Elias Storm uttalte på søndag etter at han storspilte mot Bryne at det finnes skit i kulissene i klubben hans. Med det mener han ikke at folk i FKH ikke er renslige. Med det stiller han seg i en evig kø av spillere som når de ikke får spille regelmessig, da er det noe galt med klubben.

Jeg vet ikke hva Storm sikter til. Det kan jo godt være at svensken ikke har blitt rettferdig behandlet. Han selv mener selvsagt han er god nok til å spille. Det er mange som er enige med han. Det gjør kanskje sitt til at han kan komme med slike uttalelser. Han sier at han er profesjonell, men ikke så proff at han faktisk tier helt stilt og tar kampen innad i klubben.

Jeg vet ikke, men jeg tror nok at midtstopperen som senest i fjor var best på HAs børs har smelt litt med dørene i klubben. Han er inne i det siste året av sin kontrakt og han tilhører lønnsadelen i FKH. Han forstår at det går mot slutten av oppholdet i Haugesund og derfor er han så pass profesjonell at han letter litt på sløret. Med spillet mot Bryne er det vel også lettere å stå oppreist og si litt av sin hjertens mening.

Jeg regner med at dette forblir en liten bris i klubben. Elias Storm har vist at han er veldig god på noe, men at han har sine klare begrensninger på det som FKHs trenerduo har prioritert på stopperplass. Derfor har svensken blitt reserve og dermed, som jeg nevnte tidligere, blitt en av de som mener at treneren tar feil.

FKH er ingen klubb med de store skandalene. Her går det rimlig pent og pyntelig for seg og derfor bryr ikke Hvermansen seg noe særlig ved utbruddet til spilleren Rune Lothe gav 8 på børsen etter seieren på Bryne.

Jeg mener Storm har fått spilt litt under det han har fortjent, men ikke nok til å skrike for mye ut. Håpet er derfor at Storm briser seg ned og forlater FKH ved sesongslutt med verdighet. Blåser han ut alt han synes har vært feil, vil han huskes som "han sutrete, søta broren".
Tier han stilt, går han inn i FKH-historien som "svensken som gav alt når han fikk sjansen, men som hadde en sclapp pasningsfot".

Avskjedsscenen forfatter du selv, Elias.