torsdag 4. februar 2010

Bursdagsbarnet har dårlig tid!!!!


Først av alt : gratulerer med dagen,Director of Sports, Asbjørn Helgeland
Håper du får en fin feiring nede i Tyrkia!

Men dette skal ikke bare være en personlig hilsen til sportssjefen. Først og fremst er det et litt smådesperat rop om forsterkninger. Defensive forsterkninger.

Det begynner å haste. Ikke for banesjefen på Haugesund stadion. Der er visst alt under kontroll tretti-åtte dager pluss en uke før 2.serierunde. Tross altfor mye snø.

Det haster med å finne "sjefsstopperen". Han som blir den første Grindhaug tar ut. Han som blir makker til Skjerve/Tronseth/Nygaard/Horneland(!)/Pozniak. For meg har hans navn lenge vært Lars Grorud. Men om han nå heter noe annet : få han til klubben med det samme!

Alle disse invitasjonene til prøvespill. Jeg er så lei av å lese om europeiske lykkejegere som lander på Helganes. Bortsett fra Chris P. har de jo fått retur før de knapt har inntatt et måltid på indre kai. Selvsagt kunne en av disse vært en uoppdaget hit, men om man finleser CV-ene til de som har fått sjansen av Helgeland, har de aller fleste en bratt nedadgående kurve. Det har ikke stått "sulten" i pannen på noen av dem.

Hvorfor har de så blitt hentet på visitt? Det kan virke som om deres agenter har vært flinke i redigeringsprogrammene. DVDene har blitt freshet opp slik at gamle prestasjoner har sett ut som om de var fra i fjor. Hadde det ikke vært så mange av dem, kunne de blitt sett på som "røyktepper". Slik at de gav arbeidsro til Assa og company. Men vi kan jo snart lage et lag ut av alle som har vært her siden oppstarten i desember.

Jeg er rimlig sikker på at bursdagsbarnet Helgeland nyter sin kake i Tyrkia. Han har vært "sharp" på å hente de riktige spillerne. Men siden pengesekken hans ikke er så stor, må han ha is i magen. Men la oss slutte til personlig da.

Kjære Asbjørn, ring Trond Fylling i morgen. Avtal et møte og betal NESTEN det Sogndal forlanger for han fra Tønsberg! For kjøper Brann eller noen andre Even Hovland blir det garantert ikke salg. Kom igjen da, den siste brikka defensivt må på plass nå, slik at en firer kan drilles inn!!

Şıkıdım, Şıkıdım, herr Helgeland!!

PS! Her er forsvarsfireren mot Brann : Mr. X1 - Vegard Skjerve - Lars G - Jokke

søndag 31. januar 2010

Starstrucked in Liverpool


Okei, dette skjedde IKKE i Liverpool :
  • jeg var ikke på Anfield
  • jeg var ikke i sentrum av Liverpool
  • jeg traff ingen Liverpool-stjerner
Likevel sitter jeg, etter fire dager på Merseyside tidligere i uka, og er litt satt ut. For Mike, min gode kollega fra en skole i Neverton, var på fornavn med Mr. Gerrard. Mikes kone jobber på skolen der Stevens barn går.

Vi skulle på hyggelig middag i Southport og på veien passerte vi NESTEN "festningen" til Gerrards, vi kjørte LIKE FORBI stampuben til "our captain" og jeg fikk hverdagshistorier om en beskjeden og jordnær ung mann, som etter noen brune på kveldstid ble forandret til en til tider ustyrlig villbasse. Godt å vite at "the British Bulldog" er akkurat som oss andre.

På vei hjem fra Southport fikk jeg enda et par hverdagshistorier om Stevie G, men det stoppet ikke der. Tror du ikke Mike også hadde kontroll på de gode, gamle stjernene? Vi tok en liten omvei og passerte på kort tid husene til Phil Neal og Alan Hansen. Der fikk jeg vite at Alans kone var "bestis" med Vic Beckham og at det poshe ekteparet sist sommer var på privat visit hos Hansens. Tenk deg, David i gatene i Liverpool-land! Gikk bra det også.

Guttungen på tretti-ni trodde alt var over, men den gang ei. I det Mike forteller at kona hans var barndomsvenninne med Kelly, kjørte vi forbi pappaen til Kelly sitt hus. Til han jeg skal kalle opp min framtidige hund etter. Number 7. The one and only : King Kenny!!

Jeg fikk nesten lyst til å spørre Mike om vi kunne stoppe. Men den voksne i meg holdt det tilbake. Det fikk da være måte på!

Spørsmålet måtte stilles til Mr. Syms (altså Mike) : blir du aldri "starstrucked"? Nei, kunne han fortelle, aldri når det gjaldt fotballspillere. Men da George Clooney landet på den militære flyplassen like ved Southport og oppholdt seg i den idylliske badebyen en liten stund, da måtte han heve øyenbrynene litt.

Jeg gleder meg litt til jeg møter Mike igjen. Da skal jeg både se Liverpool FC på Anfield, besøke Beatles-museum og kanskje hilse pent mot huset til enda en helt!