tirsdag 26. januar 2010

FKH framover på banen


Mye fokus har så langt vært på de forsvarende hos FKH. Ennå mangler noen kjøp, en høyreback og en midtstopper sier Helgeland, men vi får tro det blir ordning defensivt.

Framover da? To dusin seriemål på Sørum i fjor viste at han faktisk var bedre enn forventet. Den store frågan blir da om han kommer til like mange sjanser i år. Det skjer vel neppe, men Thomas virker så skåringsvant at jeg tror han også dette året kommer til å skåre på brorparten av mulighetene sine. Derfor var det betryggende å se en småsjuk toppskårer enkelt putte mot Sogndal. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Hva som med resten av angrepsstyrken? Djurdic viste da han var skadefri at han både hadde arbeidsmoral og at han visste hvor målet stod. Litt mer "sørumsk" i avslutningsøyeblikket så vil fotball-Norge få noe å prate om.

Jeg tror likevel at spissmakkeren til Sørum kanskje ikke er serber når serieåpningen er her. Nå bommet jeg grovt på kontraktsforslag til tyskeren, men jeg tror en skadefri og passe arg John Pelu (bildet) får en renessanse i norsk tippeliga. Ikke som litt forvirret og defensivsvak flankespiller. Problemet med FKH's spisspar - samme hvilke to som blir valgt, er fordelingen møtende spiss-bakromsspiss. Jeg føler vel at alle tre er best på det siste. Slik sett kunne vel en nyslipt Ørsal vært perfekt. Men mitt tips 26.januar blir likevel Pelu/Sørum.

Flankespiller Sørensen fra Danmark er en fremmed fugl i flokken. Ikke siden Berlinski og Gorski har vel klubben hatt en mer rendyrket ving. Det han har vist gjennom to kamper lover også godt. La oss håpe ny klubb gir ny giv for den blonde danske. Som cover på høyre siden viste jo Pelu noe framover på banen i fjor. Han etterlot seg dessverre så mye gras bakover at høyreback Skjerve ble ensom og overspilt altfor mange ganger. Slike invitasjoner kan en ikke sende ut i TL.

På venstresiden er kanskje ikke førstevalget handlet inn ennå. Tyskeren var mer stasjonær back og fjorårets førstevalg, Tor Arne Andreassen er igjen på sidelinjen med skade/sykdom. Han som også driblet og fintet der ute til høyre før det, Djedje, virker å ha gått på en smell - like mye psykisk som fysisk. Derfor er det vanskelig å vite hvordan det tenkes med det "venstrevridde" kjøpet. Jeg tror nok det vil bli en med en del defensive gener. Så hodeløse kan ikke FKH være at man tror man kan gå til angrep med to ultraoffensive flankespillere.

Så den offensive pasienten FKH er ved godt mot, ikke helt friskmeldt. Litt sol og varme i Tyrkia og på La Manga vil gjøre godt. Kanskje det er det som skal til for å få drillet inn riktig offensiv slagkraft.

Husk høy solfaktor!